Terherne en omgeving

De uitvalsbasis voor zeilen, sloepvaren en recreatie.

Omgeving van Terherne

Terherne wordt ook wel het eiland in de Friese Meren genoemd. Het ligt namelijk in het hart van de Friese meren. Niet zo gek dus dat het erg geliefd is bij de watersport liefhebbers. Je zeilt of vaart hier namelijk direct de grotere wateren op. Maar ook wandelaars en fietsers kunnen zich hier kostelijk vermaken. Met routes langs het Sneekermeer op de fiets of bijvooreeld met de boot richting de Lege Wâlden.

Varen en zeilen in Terherne 

Wil je een dag lekker het water op? Vanuit Terherne vaar je alle richtingen op. Het staat namelijk in directe verbinding met bekende watersportdorpen zoals Sneek, Grouw, en Langweer. Hou je meer van de natuur? Dan zit je in Terherne ook goed. Je kan met onze elektrische sloep geruisloos van de prachtige omgeving genieten. Het natuurgebied de Lege Walden is eenvoudig te bereiken met een sloep of motorboot. Heb je zelf geen boot? Geen probleem, je kan er gewoon een huren!

Voor zeilers is het helemaal fantastisch. Hou je van wat kleiner water? Blijf dan lekker op de Terhernster poelen zeilen. Weinig golfslag een toch heerlijk open water om op te zeilen. Ook voor kinderen ideaal om te gaan oefenen in bijvoorbeeld een Laser, Pico of een optimist. Wil je toch wat groter water? Dan ben je met een paar minuten op het Sneekermeer aan het zeilen. Lekker ruim water met genoeg aanlegplekken voor een lekkere lunch aan het water. Vanuit Terherne is het ook mogelijk om rond te trekken. In een van onze kajuitboten of open zeilboten met dektent. Alle richtingen zijn mogelijk!

Wandelen en fietsen in Terherne

Geen watersport liefhebber maar toch actief op vakantie? Ook dat dan kan in Terherne. Langs de mooie natuurrijkje omgeving zijn verschillende wandel en fietsroutes gecreëerd. Zo loop je heerlijk over ons schelpenpad langs het Sneekermeer en kom je daarbij langs verschillende eetgelegenheden. Toch liever fietsen? Ook dat kan. Rond het Sneekermeer lopen verharde routes. De routes zijn netjes aangeven door middel van borden langs de paden. Hierdoor kan je ook gemakkelijk je fietsroute uitstippelen voor de gehele dag.

Eten en drinken in Terherne

In Terherne zijn voldoende gelegenheden om te gaan eten of drinken. Er zijn verschillende restaurants met allemaal hun eigen menukaart. Met een terras aan het water of een overdekte serre. Alleen een lunch of uitgebreid dineren? Voor ieder wat wils.

Bekijk onze boten te huur