De eerste boten te water.

8 maart 2021

Maart is altijd de periode van het opbouwen van de vloot. Poetsen, polijsten en schrobben. Zo zien ze er voor het aanstormende seizoen weer perfect uit!

De eerste boten raken het Friese water aan!

Deze week gaan de eerste boten te water. Onze Langweerders zijn de eerste sloepen die dit jaar te water gaan. Deze winter zijn ze voorzien van een mooie nieuwe laklaag en is het teakwerk in de sloep grondig aangepakt. Het handige aan de Langweerders is dat ze onder de meeste bruggen door kunnen hierdoor zijn ze perfect om te huren zolang de bruggen nog niet volledig draaien. De perfecte sloep om in deze periode te huren!

Daarnaast zijn de consoles ook aan de beurt. Er kan dus straks weer volop gevist worden midden op de poelen. Dit jaar hebben de consoles ook een kleine upgrade gehad en zitten er nieuwe zwemtrappen op. Maar niet alleen de consoles hebben deze nu, ook onze elektrische Silverfish hebben nu zwemtrappen. Deze konden natuurlijk niet achterblijven met de rest van de vloot. Ze zijn makkelijk aan het gangboord te hangen en tijdens het varen weer netjes op te bergen. Hierdoor wordt in en uit het water gaan een stuk eenvoudiger.

De eerste zeilboten staan hierna op de planning. We houden jullie op de hoogte!

Terug naar overzicht