UFO, de gemakkelijk te zeilen boot!

12 februari 2021

Lokaal gebouwd en verhuurd. Ideaal voor de beginnende en ervaren zeilers! Ben je geinterreseerd? Lees hier meer.

De UFO. Wereldberoemd in Terherne. Deze boot werd vroeger lokaal gebouwd en verhuurd door Sjerp de Vries. In combinatie met een bungalowpark kwam een groot deel van de Terhernster toeristen in aanraking met deze gemakkelijke zeiler. 50 jaar later bestaat deze boot nog steeds en zijn ze erg gemoderniseerd. Je leest er hieronder alles over!

De UFO heeft mooie ronde neus welkelijkt op die van een 16m2. De neus is aangepast voor de UFO zodat deze minder buiswater heeft. Zo blijf je lekker droog! In tegenstelling tot de 16m2 en de valk heeft de UFO een torentuig. Hierdoor wordt de boot nog wel eens verward met een Randmeer. Door het torentuig zijn de zeilen erg gemakkelijk op een neer te halen. Het is zelfs mogelijk, om als ervaren zeiler, de boot alleen te varen. Maar er is zat ruimte voor 4 man. Ideaal voor een dagje recreatief zeilen!

Onze UFO’s zijn in de loop der jaren erg gemoderniseerd. Zo hebben ze een rolfok, polyester vloeren en liggen ze een stuk hoger op het water. Hierdoor buist de boot niet en kun je lang droog doorzeilen met hardere wind. De ufo’s zijn ook ideaal om mee rond te trekken. De diepgang bedraagt namelijk maximaal 85cm. Zo kun je bijna door elke vaart in Friesland zeilen. Je kan zelf een tent meenemen, maar de UFO heeft ook de mogelijkheid voor een dektent. Deze gaat gemakkelijk over de giek heen waarmee je simpel een heerlijk slaapplek creëert waar je maar wilt!

Specificaties

Lengte: 6 meter 10

Breedte: 2 meter

Diepgang: 75-85cm

Motor: Malta 3a

Terug naar overzicht