De Valk, de bekendste zeilboot om te huren!

12 februari 2021

Deze snelle zeiler is niet meer weg te denken in de watersport. Veelvuldig gebruikt in de verhuur. Zo ook bij ons. Lees er hier alles over.

De valk is een van de bekendste open zeilboten van Nederland. Hij is in 1939 ontworpen door van der Stadt en heeft zich in verschillende types ontwikkeld. Het gaffeltuig is altijd gebleven, in tegenstelling tot het torentuig van onze UFO. Origineel is deze boot van hout. In de loop van de jaren heeft de valk zich behoorlijk ontwikkeld en is de polyestervalk niet meer weg te denken.  Sinds jaar en dag wordt dit type materiaal gebruikt in de verhuurbranche. Het is namelijk de ideale boot om te huren!

De valk heeft van zichzelf een erg fijne en diepe kuip. Als de boot al buist, want deze heeft een mooie spitse neus, is de kans erg klein dat je er nat van wordt. Je kan er gemakkelijk met 5 man in bij recreatief gebruik. Eventueel rondtrekken kan ook. De valk steekt nog geen 90cm diep. Hierdoor is uitermate geschikt voor de binnenwateren van Friesland. En heb je geen hotel geboekt? Geen probleem. Je kan met een dektent heerlijk slapen in de boot.

Onze valk verschilt echter van de meeste verhuurvalken. Een valk is toch een valk? Niks is minder waar. Ondertussen zijn er verschillende bouwers en typen. Wij verhuren uitsluitend de Hoora Valk. Waarom? Deze valk heeft een diepere kuip waardoor je langer beschut blijft, perfect voor de lange zeiltochten met een lekker windje. Ook heb je door die diepere kuip geen last van opgetrokken knieën, lekker comfortabel zeilen dus.  Daarnaast zijn al onze valken uitgerust met een ‘gasveer’ in de mast. Hierdoor is het super gemakkelijk om de mast te strijken. En misschien nog wel makkelijker omhoog te krijgen. Dit kan letterlijk met één hand! Daarnaast heb je bij ons geen last van kikkers. Je hijst de zeilen gemakkelijk door onze klemmen katrollen. Geen slippende vallen meer dus!  Super eenvoudig! Nieuwsgierig? Bekijk ze hier!

Specificaties

Lengte; 6.65 m

Breedte: 2.0 m

Diepgang: 85-95cm

Zeil: 12+4 m2

Hoogte: 7.5 m

Terug naar overzicht